ДГ "Еделвайс"
Детска градина в град Велинград
Основно меню

История и традиции

История

 

През далечната 1977г., нова сграда на детска градина, строена по типов проект,отваря широко своите гостоприемни врати и събужда ведро утрото на децата от кв.Чепино – Велинград.


Следват години на непрекъснато обновяване,модернизиране и развитие на детското заведение.


През 1991г. тържествено и официално, ДГ приема името си”Еделвайс”. И днес това малко вълшебно и рядко цвете Ви очаква в топлата прегръдка на родопския край, в китната ни детска градина със 7 групи, в които се отглеждат, възпитават и обучават деца от 3 до 7 годишна възраст.


Уютните и модерно обзаведени със съвременна компютърна техника занимални, просторните спални, обособеното административно крило, кухненски блок, пералня, 5 дворни площадки, 2 спортни и 2 БДП площадки – са приказно изпъстрени с цветовете на дъгата-ярки и красиви като детството.


Привлекателният английски двор със спортни съоръжения за волейбол и баскетбол, е обезопасен и залесен с различни видове редки дървета. Чистият боров въздух и уханните растения са идеално място за безгрижни игри и отмора на децата.


Успели сме, защото стотици наши деца, станали вече родители, пак ни търсят, за да ни поверят най- скъпото за тях – своите малки рожби.


Ние имаме своето място в обществото, защото формираме утрешния гражданин на България и Европа с определен модел на поведение и компетентност, притежател на национални и европейски ценности!

 

Традиции

 

В основата на нашата работа стои идеята да запазим и съхраним българската идентичност, сред многото култури в Евросъюза.
Това мотивира ясно желанието ни, да работим за формиране на национални ценности, които ще приобщят децата и техните родители към обичаите и традициите на българския народ.


Всяка година детската градина се изготвя празничен календар, професионално реализиран, съвместно с деца, родители, учители и общественост.